Videocampagne “Wetenschap of Bedrijfsleven”

Kennismaking voor bedrijvendagen

 

Het Van Swinden Laboratorium, ook wel bekend als VSL, wilde onder de aandacht komen van studenten aan de TU Delft in aanloop naar De Delftse Bedrijvendagen. Met meer dan 150 andere deelnemende bedrijven en wat tegenvallende resultaten in voorgaande jaren, was het dit jaar de ambitie om al vóór het evenement interesse te wekken en te bouwen aan een employer brand.

"Wat VSL doet is super leuk, maar ik kende ze helemaal niet. Helaas geldt dat voor veel studenten"

– Stagiair VSL

 

Strategie

 

Om te achterhalen wat onderscheidend is voor VSL als werkgever, spraken we met verschillende studenten, stagiairs en werknemers. Aan de hand hiervan ontwikkelden we een campagnestrategie.

VSL heeft vanuit de overheid de taak om meetstandaarden, zoals de Nederlandse atoomklok, te beheren. Zo profileerden ze zich ook in hun arbeidsmarktcommunicatie. Een groot deel van het werk bestaat echter ook uit commerciële opdrachten en het ontwikkelen van nieuwe standaarden. Geïnterviewde studenten gaven bovendien aan liever iets nieuws te ontwikkelen dan iets bestaands in stand te houden.

Daarom legden we de nadruk in de nieuwe campagne op innovatie en relevantie. Werken bij VSL is net als academisch onderzoek heel wetenschappelijk van aard. Echter is het vanwege het commerciële belang ook altijd maatschappelijk relevant, en sta je evenzo dichtbij het bedrijfsleven.

Campagne

 

In de campagne staat een vraagstuk centraal waar studenten echt mee zitten: “Ga ik door in de wetenschap of kies ik voor het bedrijfsleven?” In een korte video vertellen medewerkers van VSL over hun persoonlijke afwegingen hierin en hoe ze uiteindelijk bij het bedrijf terecht zijn gekomen. VSL zetten we hierin neer als de gulden middenweg tussen wetenschap en bedrijfsleven.

Om de video toegankelijk te houden, werd deze gepresenteerd door twee studenten van de TU. Ook werd de campagne enkele weken voor de Bedrijvendagen actief gepromote via het Facebook kanaal van ons on-campus merk GratisSchriften.nl, dat inmiddels door vrijwel elke student in Delft wordt herkend.

0
TU Delft studenten bereikt
0
Minuten bekeken
0
Aanmeldingen Inhousedag
0
CV's ontvangen

Resultaten

 

Met gerichte targeting heeft de campagne 70% van alle studenten van de TU Delft bereikt. Op de carrièrebeurs was de opkomst bij de stand van VSL aanzienlijk hoger dan voorheen en zijn er 71 CV’s en 152 aanmeldingen voor een aanvullende inhousedag binnengekomen. Ook was er een stageverzoek en sollicitant op een openstaande vacature. Recruitmentvakblad Werf& schreef een artikel over de campagne.